Terugblik

Een feestelijk ontvangst

Afgelopen donderdag 12 oktober kwamen wij weer bij elkaar als AllTimers. Tijdens een heerlijke zangdienst onder leiding van Peter van Leeuwen, konden we luisteren naar een toelichting van Engelien van der Weijden. Zij had een schilderij meegenomen, hierbij vertelde zij hoe dit schilderij tot stand is gekomen en de geestelijke strijd die ze daarbij heeft ervaren.

Engelien van der Weijden

Engelien van der Weijden is een trouw gemeentelid, die iedere zondag voorin de zaal zit op haar vertrouwde plekje. Ook bezoekt ze regelmatig de bijeenkomsten van de AllTimers. Ze is een creatieve vrouw, die anderen wil meenemen in een creatief proces. Ze geeft workshops en momenteel begeleidt ze ouderen in hun persoonlijke kunstzinnige expressie bij Zorgcentrum Aelsmeer.

Ze schrijft op haar website:

Ik wil jou graag zelf laten proeven van de magie van tekenen of schilderen en woorden op papier. Tijdens mijn INSPIRATIEREIS workshop geef je gehoor aan je innerlijke stem. Dit is jouw inspiratiebron voor een persoonlijk gedicht en een tekening of schilderij. Persoonlijk, avontuurlijk en verrassend! En, iedereen kan het.

“In mijn werk als begeleider in tekenen/schilderen zie ik dat het creatieve proces bijdraagt aan het helen van onder andere eenzaamheid, onzekerheid en faalangst. Door gerichte aandacht in het tekenproces ontdekken deelnemers hun eigen creatieve avontuur. Dit ontstresst en werkt genezend!”

In dit schilderij toont Engelien een dankgebed van Abraham en Sara na de geboorte van Izaak.

De toelichting van Engelien van der Weijden

Na de zangdienst en de voordracht van Engelien, konden wij luisteren naar een toespraak van Wim van Putten over het thema.

‘Zowel winst als verlies’
Luc 15:8-9 En als een vrouw tien drachmen heeft en er één verliest, steekt ze toch de lamp aan, veegt het hele huis schoon en zoekt ze alles af tot ze het muntstuk gevonden heeft? 9 En als ze het gevonden heeft, roept ze haar vriendinnen en buren bijeen en zegt: “Deel in mijn vreugde, want ik heb de drachme gevonden die ik kwijt was.
De toespraak van Wim van Putten

Het thema werd later in de middag op een ludieke manier uitgevoerd door het spelen van een twaalftal Oudhollandse spellen. Een gezellig samenzijn met veel plezier en gelach.

Zowel winst als verlies, werd zo in Woord en spel met elkaar beleefd. Het was weer een heerlijke middag. We zien uit naar 9 november a.s.


Fotografie: Grethe Ruloffs -Hoekstra