Terugblik

Mozaïek, gebroken maar niet kapot

Met dit thema zijn we op diverse manieren aan de gang gegaan op deze derde AllTimers-middag van dit jaar. Na een gezellige binnenkomst met koffie en thee, was daar weer de ontmoeting met vrienden en oude bekenden. Sommigen hadden we al een paar jaar niet gesproken. Een weerzien met vele mooie verhalen.

We begonnen deze middag met een welkomswoord door Nynke van Beinum, waarna we enthousiast drie liederen zongen onder leiding van de ‘Opwekkingsband’, die ons digitaal begeleidde. Aansluitend werd een kort woord gedeeld door Wim van Putten. Hij gebruikte in zijn toespraak het voorbeeld van Job, die met een potscherf zijn wonden openkrabde. Daarnaast werd een glas-in-loodraam getoond uit de St. Jan in Gouda. Door het gebruik van gebroken glas werden door de kunstenaars Dirck en Wouter Crabeth tweeënzeventig prachtige ramen gemaakt. Daarbij werd de vraag gesteld: hoe ga jij om met gebrokenheid in je leven?

Onder deskundige leiding van Annelies Leeflang zijn we bekwaamd in het maken van een mozaïek op een klein dienblad. Het resultaat was prachtig. Tussendoor werden we ook nog verrast met heerlijke zelfgemaakte taart, wat een verwennerij!

Het was een succes deze middag, vele enthousiaste en blije verhalen hebben we gehoord. Verwachtingsvol kijken we uit naar de volgende ontmoeting in April.

Al met al, dus weer geslaagde middag.

Toespraak van Wim van Putten – Thema: Mozaïek, gebroken maar niet kapot
Links de diapresentatie & rechts de video van de praktijk van het maken van de mozaïek

Fotografie: Grethe Ruloffs – Hoekstra